Sabíeu que la coca és una recepta característica de Catalunya? Els catalans la van començar a preparar en època de l’emperador Carlemany. Per això, sabem que la paraula “coca” té origen germànic, i, per exemple, també ha format la paraula anglesa “cake”. De fet, la coca és la variant catalana de receptes tradicionals mediterrànies com la focaccia, a Itàlia, o la pide turca.
I ara, anem per feina!
INGREDIENTS:
-3 ous
-1 iogurt
-3 envasos (del iogurt) plens de farina
-2 envasos plens de sucre
-mig envàs ple d’oli
-rascadures de llimona
-1 sobre de llevat
PREPARACIÓ:
1. Preparar una coca és d’allò més fàcil. En primer lloc, encenem el forn a 180º perquè s’escalfi. Llavors, batem els ous en un bol.
2. Seguidament, hi afegim el iogurt i guardem l’envàs. A continuació, hi afegim la farina, el sucre i l’oli i ho barregem.
3. Per últim, ratllem la pela d’una llimona, i aboquem les rascadures al bol on hi tenim tota la mescla. Hi afegim el iogurt, i ho posem al forn 30-35 minuts.
Bon profit!
OHH.. quina sort que tinc de ser el provador de totes aquestes delicatessen. Segueix així i segur que seràs una gran pastissera.
PD: La meva mare diu que quan vulguis estàs convidada a casa (tu i les teves coques)
arribarà l’estiu i et culparé d’haver pujat talla de pantaló !!
congratulations cuca meva!!
Ufff.. Avui bunyols doncs! I tingues per segur que els provaràs! 🙂 muàaaaa!
Retroenllaç: Recepta #7: Superpastís de xocolata | Suca-mulla