Recepta #2: Coca de l’àvia

Sabíeu que la coca és una recepta característica de Catalunya? Els catalans la van començar a preparar en època de l’emperador Carlemany. Per això, sabem que la paraula “coca” té origen germànic, i, per exemple, també ha format la paraula anglesa “cake”. De fet, la coca és la variant catalana de receptes tradicionals mediterrànies com la focaccia, a Itàlia, o la pide turca.

I ara, anem per feina!

INGREDIENTS:

-3 ous

-1 iogurt

-3 envasos (del iogurt) plens de farina

-2 envasos plens de sucre

-mig envàs ple d’oli

-rascadures de llimona

-1 sobre de llevat

PREPARACIÓ:

1. Preparar una coca és d’allò més fàcil. En primer lloc, encenem el forn a 180º perquè s’escalfi. Llavors, batem els ous en un bol.

2. Seguidament, hi afegim el iogurt i guardem l’envàs. A continuació, hi afegim la farina, el sucre i l’oli i ho barregem.

3. Per últim, ratllem la pela d’una llimona, i aboquem les rascadures al bol on hi tenim tota la mescla. Hi afegim el iogurt, i ho posem al forn 30-35 minuts.

Bon profit!

Coca de l'avia (sucamulla)

 

4 responses

  1. OHH.. quina sort que tinc de ser el provador de totes aquestes delicatessen. Segueix així i segur que seràs una gran pastissera.
    PD: La meva mare diu que quan vulguis estàs convidada a casa (tu i les teves coques)

  2. Retroenllaç: Recepta #7: Superpastís de xocolata | Suca-mulla

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s