Recepta #4: Mousse de xocolata

La recepta d’avui serà una mousse de xocolata. Sabíeu que els suïssos són els més adictes a la xocolata? Consumeixen una mitja de 9,4 quilos a l’any i per persona! Per contra, a Espanya –igualats amb Portugal– som cuers: només consumim 1 quilo i mig de xocolata a l’any i per persona… Ho canviem?

INGREDIENTS:

-2 làmines de gelatina incolora

-200 g de xocolata fondant

-3 clares d’ou

-100 g de sucre

-5 cl de Cointreau

-10 g de cacau pur en pols

-30 cl de nata

A MÉS A MÉS:

-Virutes de xocolata i galeta (per decorar)

-Si ho preferiu, també podeu substituir el Cointreau per suc de taronja

COBERTURA:

-50 g de xocolata fondant

-3 cullerades soperes de llet

PREPARACIÓ:

1. Posem la gelatina en remull amb aigua freda. També, posem la xocolata al bany Maria, perquè es fongui bé. Mentrestant, batem  les clares a punt de neu amb sucre i ho reservem a la nevera.

2. Escalfem el Cointreau (o el suc de taronja, en funció de què hi posem) i escorrem la gelatina. Un cop escorreguda, la posem amb el licor calent i la disolem. A més, hi afegim la xocolata fosa i el cacau en pols a la mescla.

3. A part, batem la nata i la barregem amb les clares. Ho afegim a la mescla de xocolata i ho posem en gotets.

4. Ho deixem refredar a la nevera i, mentrestant, preparem la cobertura: fem bullir la llet i, a part, fonem la xocolata al bany Maria. Ho retirem del foc i barregem la llet amb la xocolata fins que ens quedi una textura cremosa.

5. Ho deixem refredar uns 15 minuts, i ho aboquem suaument a sobre la mousse. Per últim, hi podem posar virutes de xocolata i una galeteta per decorar-ho.

6. Ho deixem refredar un mínim d’una hora i mitja, i ho servim.

Bon profit!!!

*As you’ve asked me, I’ll try to translate the recipes in English too, to make it easier for those who don’t understand Catalan. Let’s try it:

Today’s recipe is a chocolate mousse. Did you know that Swiss people are the most addicted to chocolate? They consume an average of 9,4 kilos/person each year!

INGREDIENTS:

-2 jelly sheets

-200 g chocolate

-3 egg whites

-100 g sugar

-5 cl Cointreau

-10 g powderer cocoa

-30 cl whipped cream

-Chocolate shavings and cookies (for decoration)

-If you prefer orange juice rather than Cointreau you can replace it, and it will have the same flavour

COVERAGE:

-50 g chocolate

-3 spoons of milk

PREPARATION:

1. Put the jelly sheets in very cold water. Melt the chocolate slowly. Mix the egg whites and the sugar and put it in the fridge.

2. Heat up the Cointreau and put the jelly sheets in it. Once you’ve done it, add the melt chocolate and the cocoa to the mixture.

3. Mix the cream and add the egg whites. Add this mixture to the chocolate one, and mix it all together. Put the whole mixture in little glasses or cups.

4. Put the glasses in the fridge and start preparing the coberture: boil the milk and, apart, melt the chocolate. Mix the milk and the chocolate until you get a creamy textura.

5. Let the coberture cool down 15 minutes, and pour it slowly over the mousse. Finally, put the chocolate shavings and the cookie over the mousse to decorate it.

6. Let it cool down in the fridge at least one hour an a half, and enjoy it!

 

Advertisements

One response

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s