Recepta #10: Pastís de formatge japonès

Després de molts dies sense penjar receptes, torno per penjar-ne una perfecta per un berenar d’estiu: el pastís de formatge japonès! A banda del seu nom exòtic, és un pastís amb textura de coca esponjosa que de tant suau, sembla que es desfaci a la boca. Com a curiositat, us diré que l’origen del formatge es remunta fins l’any 2000 aC, i que és d’aquesta època que es van datar els primers motlles de formatge trobats a l’antiga Grècia. Tot i així, no és fins el 776 aC que tenim notícia del primer pastís de formatge que es va fer: Sembla que  hauria estat un pastís molt especial, fet expressament per els atletes que van participar als primers jocs olímpics de la història i que, des de llavors, s’ha extès arreu fins arribar-nos a nosaltres de formes molt diferents; la d’avui, us prometo que val la pena!

INGREDIENTS:

-450 gr de formatge cremós, que podeu combinar com vulgueu. En el meu cas, 250 gr mascarpone + 200 g de formatge quark

-100 ml de llet sencera

-55 g de mantega

-6 ous de pagès

-150 g de sucre en pols

-60 g de farina fluixa

-20 gr de Maizena

-1 sobre de gasificant

-ratlladura de 1/2 llimona

-una mica de suc de la llimona

-1 pols de sal

·A més a més…

Compteu amb una mica de mantega de sobres, per posar-la al motlle perquè no s’enganxi el pastís, i amb sucre en pols per decorar-lo un cop ja estigui cuit.

PREPARACIÓ:

1. En un cassó, hi posem tot el formatge, la mantega, la llet i el sucre a foc baix. Ho barregem fins que obtinguem una crema homogènia, i ho deixem refredar. Mentrestant, ja podem anar encenent el forn a uns 150º.

2. Separem el rovell de les clares, posant les clares en un bol a part i afegint els rovells a la mescla anterior. A continuació, també hi afegim una mica de suc de llimona, la ratlladura de la pela de llimona i la farina i la Maicena tamissades amb un colador xinès.

3. Recuperem el bol on haviem deixat les clares, hi afegim el sobre de gasificant i la sal i ho batem a punt de neu.

4. Mesclem totes dues barrejes, anant a poc a poc i amb compte per tal que les clares no perdin el seu volum. Tot seguit, untem amb mantega el motlle i hi aboquem la mescla.

5. Ho posem al forn durant 45-50 minuts i, quan veiem que el pastís comença a quedar torrat, apaguem el forn i deixem refredar el pastís. El decorem tot abocant-li sucre en pols per sobre, i el deixem reposar una estona a la nevera perquè quedi encara més bo.

Bon profit!!!

Advertisements

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s