Recepta #13: Galetes amb forma d’osset

Aquesta recepta l’he tret de la revista Comer bien nº161. M’ha semblat una bona idea per fer unes galetes divertides i bones, a més de fàcils. Tot seguit, us explico com preparar-les!

INGREDIENTS

·Per la massa clara

180 g de farina

-1/2 cullerada de postres de canyella en pols

-1/4 cullerada de postres de llevat en pols

-50 g de mantega

-100 g de sucre

-1 ou

·Per la massa fosca

-180 g de farina

-1/4 de cullerada de postres de llevat en pols

-50 g de mantega

-90 g de sucre morè

-2 cullerades soperes de mel

-1 ou

·A més a més…

-Perles de xocolata (o, en el meu cas, fideus)

-Palets de fusta (per preparar les galetes en forma de piruleta)

PREPARACIÓ

1. En primer lloc, començarem preparant la massa clara: en un bol, tamissem la farina, la canyella i el llevat; hi afegim la matega pomada, el sucre i l’ou. Ho amassem amb les mans fins que obtinguem una massa homogènia, ho emboliquem amb paper de film i una mica de farina i ho reservem a la nevera.

2. A continuació, prepararem la massa fosca: en un altre bol, tamissem la farina i el llevat; hi afegim la mantega pomada, el sucre morè, la mel i l’ou i, tot seguit, ho amassem bé fins que aconseguim una massa homogènia. Ho emboliquem amb paper de film i una mica de farina i ho reservem a la nevera.

3. Traiem de la nevera la massa clara i, en una superfície prèviament enfarinada, comencem a extendre la massa amb un corró* i tallem els cercles petits*, que formaran les orelles i el morro. Fem el mateix amb la massa fosca, però en aquest cas, tallem la massa en cercles més grans, per fer la cara de l’os. És important que la massa tingui aproximadament un cm de gruix, perquè les galetes no quedin seques.

4. Encenem el forn a 180º perquè es preescalfi.

5. Muntem les piruletes clavant-hi, en el cercle gran, el palet de fusta; a continuació, posem el morro -un dels cercles petits- i construïm les orelles: tallem un cercle petit en dos, i les enganxem al cap de l’os. Fem tres tallets en el morro i fem els ulls amb les perles de xocolata.

6. Ho enfornem durant 12 minuts i… Bon profit!!!

*Si no teniu un corró, podeu fer servir una ampolla de vidre que tingui aigua freda dins.

**Si no teniu un tallapastes, podeu fer-ho amb un got de xupito i un got gran, o amb qualsevol estri que tingui la forma que necessiteu.

Advertisements

One response

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s