Recepta #15: Popcakes

La recepta d’avui són els popcakes, una espècie de piruletes dolces originades als Estats Units. No n’he pogut trobar l’origen exacte, però sembla ser que aquests pastissets són una variant dels cupcakes. El nom de popcake vol dir alguna cosa així com “bocins de pastís”: se’ls hi diu així perquè són boletes de pastís recobertes d’una capa dolça de fondant o Candy Melts que es poden menjar d’un sol mossec. El fet de donar-los-hi forma de piruleta els fa encara més atractius a la vista.

No obstant això, he de dir que preparar-los no ha estat fàcil. Els meus popcakes, també anomenats bizcoletas en castellà, no tenien l’acabat perfecte que solem veure a les fotografies. L’acabat, és a dir, el recobriment amb els candymelts, va ser la part més costosa; per això, us deixaré una sèrie de petits consells per principiants –com jo– que vulgueu provar-los de fer.

La recepta que us porto ha estat extreta del llibre Bizcoletas, escrit per Clare O’Connell, on s’explica pas a pas el procés per fer els popcakes bàsics, i on s’hi expliquen moltes altres variants d’aquests pastissets amb formes molt originals.

INGREDIENTS:

·Per la coca*

-125 g de mantega pomada

-125 g + 150 g de sucre glassé

-2 ous

-125 g de farina

-1 sobre de llevadura royal

-2 cullerades de cacau pur en pols

-70 g de formatge cremós (tipus philadelphia)

·Pel recobriment 

-Una bossa de Candy Melts**

-Oli d’oliva

Sprinkles (confits per decorar els popcakes)**

·A més a més…

-Pals de piruleta**

-Paper de film o paper de celofan

PREPARACIÓ

1. Per preparar la coca, posem el forn a preescalfar a 160º. En un bol, barregem la matenga i 125 g de sucre fins que tinguem una massa blanca.

2. A continuació, hi afegim els ous, el llevat, la farina i el cacau i ho barregem fins que aconseguim una massa homogènia.

3. Per acabar, untem el motlle on vulguem coure la coca amb mantega, hi aboquem la massa i ho posem al forn durant 25 minuts.

4. Un cop cuit, el desmotllem i el fem bocins amb la mà, i el posem a la nevera perquè es refredi –fent-ne bocins, aconseguirem que necessiti menys temps de repòs i es refredi més ràpid. Al cap d’unes dues hores, el triturem amb un robot de cuina i l’apartem un moment.

5. Barregem la resta del sucre (150 g) i el formatge cremós en un bol. Incorporem la coca triturada a la pasta i, amb les mans, formem una pasta enganxosa que ens permetrà fer les boletes que formaran cada cupcake.

6. Preparem les boletes amb les mans i les anem posant al congelador -on hauran d’estar-hi uns 15-20 minuts.

7. A continuació, fonem els Candy Melts al microones de 30 en 30 segons, per anar-ho remenant i que no se’ns cremin. Un cop fosos, afegim una mica d’oli a la mescla per fer-la més líquida.

8. Traiem les boletes del congelador i comencem a preparar els popcakes: agafem el pal de piruleta i el submergim aproximadament un cm en la pasta de Candy Melts, i el clavem a la boleta de pastís. Repetim aquest procés amb totes les boletes, per tal que la pasta de Candy Melt s’assequi i la unió sigui més sòlida.

9. A continuació, hem de recobrir el popcake. Per fer-ho, us recomano que, primer de tot, us assegureu que la pasta és líquida; si no, el pes de la pasta farà que el popcake es desmunti o quedi submergit dins el bol. En comptes de submergir-lo, us recomano que proveu d’anar-lo cobrint tirant-hi pasta amb una cullera, i amb molt de compte. A més, mireu que no us quedi un recobriment molt gruixut, perquè si no el popcake se us esquerdarà o se us trencarà.

10. Abans que es sequi la cobertura, tireu-hi els sprinkles per sobre, per tal que quedin ben adherits.

11. Poseu-ho a assecar a dins d’un got, p. ex., assegurant-vos que el pes de la bola no us fa tombar el got i deixeu-los assecar durant 5 min aproximadament.

12. Si no són per a consum immediat, tapeu-los amb paper de film i guardeu-los, o bé a la nevera –us aguantaran uns 2-3 dies– o bé al congelador –aguanten fins a 1 setmana.

*Pel que he llegit, qualsevol tipus de coca és vàlida, per tant, podeu fer-ho seguint la recepta de coca de l’àvia tradicional o, fins i tot, comprant una base de coca prefabricada del supermercat.

**Si sou de Girona, podeu comprar els Candy Melts, els sprinkles i els pals de piruleta a la botiga Berdala; si no, podeu intentar buscar una botiga al vostre poble en tant que cada cop hi ha més tendència a preparar aquest tipus de postres, o comprar-ho per internet a pàgines com aquesta, aquesta o aquesta.

Bon profit!

Advertisements

5 responses

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s